Bozkır yaşantısının en büyük timsali olan biz Türkler, varoluşumuzdan itibaren doğayla iç içe bir hayat sürmüşüzdür. Tarih sahnesinde pek çok coğrafyada at koşturmuş, konargöçer yapımızla bilimum hayvanla etkileşime geçmişizdir. Destanlarımızda, hikayelerimizde ve tarihsel kaynaklarımızda görüyoruz ki yaşadığımız çevredeki ağaçlara, su kaynaklarına, dağlara özel anlamlar yüklemiş ve çevreyi kendi yaşantımızın bir yansıması olarak görmüşüzdür.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak ‘Çevrecilik milliyetçiliktir’ sloganıyla başlattığımız çevre hareketi kapsamında; onbinlerce fidan dikmiş, milli parklarımızda tonlarca çöp toplama etkinlikleri gerçekleştirmiş, ‘Kaba Can Kat’ projesi ile sokak hayvanlarına mama ve su temin etmiş bulunmaktayız. Bursa Ülkü Ocakları olarak bizler de Sayın Genel Başkanımız Sinan Ateş Beyefendinin önderliğinde başlatılan çevre hareketimizin takipçisi ve destekçisi olacağız.

İl Başkanımız; Cahit Özdemir’in öncülüğünde çevre temizliği yapılan yerlerden görüntüler;

YAVUZSELİM

Yavuzselim Ülkü Ocakları Başkanı; Duhan Güven, Yönetimi ve Liseli Bozkurtlar’ımız tarafından Arabayatağı Mezarlığında çevre temizliği yapılmıştır.


DİKKALDIRIM

Dikkaldırım Ülkü Ocakları Başkanı; Alim Baştürk, Yönetimi ve Liseli Bozkurtlar’ımız tarafından Mihraplı Camii çevre temizliği yapılmıştır.

KESTEL

Kestel Ülkü Ocakları Başkanı; Yavuz İpek, Yönetimi ve Liseli Bozkurtlar’ımız tarafından Kestel şehitler parkında çevre temizliği yapılmıştır.

YENİŞEHİR

Yenişehir Ülkü Ocakları Başkanı; Ahmet Çekil, Yönetimi ve Liseli Bozkurtlar’ımız tarafından Kozdere çamlığında çevre temizliği yapılmıştır.

YILDIRIM

Yıldırım Ülkü Ocakları Başkanı; Ömer Faruk Hacet, Yönetimi ve Liseli Bozkurtlar’ımız tarafından Pınarbaşı Mezarlığında çevre temizliği yapılarak, Ülkücü Şehitlerimizi dua ile yâd ettik.

İZNİK

İznik Ülkü Ocakları Başkanı; Sezai Güngör, Yönetimi ve Liseli Bozkurtlar’ımız tarafından İznik Gölünde çevre temizliği yapılmıştır.

GEMLİK

Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı; İsmail Baydar, Yönetimi ve Liseli Bozkurtlar’ımız tarafından Gemlik Sahilinde çevre temizliği yapıldı.

MUDANYA

Mudanya Ülkü Ocakları Başkanı; Buğra Demez, Yönetimi ve Liseli Bozkurtlar’ımız tarafından Mudanya sahilinde çevre temizliği yapılmıştır.